serenavergunst.nl

Nieuws

KWPN Zuid Holland Dressage Cup

Op zondag 21 november hebben Midnight en ik aan onze eerste wedstrijd mee gedaan. De KWPN Zuid Holland Dressage Cup is een wedstrijd voor jonge paarden van 3, 4 en 5 jaar waarbij ze beoordeeld worden op hun aanleg als dressuurpaard.
Midnight gedroeg zich voorbeeldig, alsof hij wekelijks mee op pad gaat, terwijl dit pas zijn tweede wedstrijd ooit was. Hij liet zich super bewerken, verblikte of verbloosde niet en gooide er zelfs nog een schepje bovenop in de ring.
Met super fijn commentaar van de jury (Emmelie Scholtens, Jeroen Witte en Jeanine Nieuwenhuis) en 77,5 punten en een uiteindelijk 11e plaats echt heel erg tevreden!

ZHcup-4jarige-SerenaVergunst-MidnightDiamond-11
2021

IBOP Ginalita

Op 28 oktober heb ik met de merrie Ginalita van Eline Hermsen meegereden bij de IBOP in Houten.
Eline had mij enige tijd daarvoor benaderd of ik dit wilde doen met haar merrie om te proberen om op deze manier haar ster predikaat voor de fokkerij te behalen.
Ik had voorafgaand aan de IBOP pas acht keer op haar gereden en in die paar keer liet ze zich fijn bewerken en maakte ze snel progressie.
Op de IBOP zelf liet de merrie zich ook goed rijden en dat terwijl het pas de tweede keer was dat de merrie op “wedstrijd” was op vreemd terrein. Helaas kwam ze met 70 punten niet aan de benodigde punten om ster verklaard te worden maar ze heeft wel alles gegeven wat ze in zich had op dat moment!

2021

Diploma ICPBC

In oktober 2020 ben ik begonnen met de opleiding tot Professional Bitfit Consultant en ik heb deze op 16 oktober 2021 succesvol afgerond! Tijdens deze opleiding hebben we onder andere dingen geleerd over de anatomie en biomechanica van het paard, welke aanleuningsproblemen er zijn en wat de eventuele oorzaken hiervan kunnen zijn, wat oorzaken kunnen zijn voor wondjes in de mond en natuurlijk welke rol het bit en hoofdstel in deze gevallen kan hebben. Door middel van een casus, theorie- en praktijkexamen werden we beoordeeld en ik heb deze drie allemaal met succes afgerond en ik mag mij dus nu Professional Bitfit Consultant noemen!

serena_vergunst_diploma_bitfit_consultant
2021

Midnight Diamond

Sinds 24 augustus mag ik me de eigenaresse noemen van de 4-jarige ruin Midnight Diamond (Daily Diamond × Johnson). Midnight is een vrolijke clown die eigenlijk overal het leuke van in ziet, niet gauw van iets onder de indruk is en met name heel nieuwsgierig is. Daarnaast heeft hij ook nog eens de looks, een hele open uitstraling en veel lossigheid in zijn bewegen. Het heeft meer dan een jaar geduurd voordat ik na het verlies van onze Ufo er weer klaar voor was maar ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur met hopelijk heel veel fijne ritjes en successen.

Midnight Diamond
2021

Wedstrijd Stal CK Bliss

Zaterdag 19 mei kon ik eindelijk na bijna een jaar weer eens op wedstrijd. En niet onverdienstelijk! Ik bracht Latinamunde voor het eerst uit in de M1 en we gingen met twee nette winstpunten naar huis. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering en we gaan dus ook lekker verder trainen om alles nog beter te krijgen.
Sandy Duijndam bracht deze dag ook het halfzusje van Latina uit, Mademoisellemunde, in de L2. Zij gingen ook met winst naar huis!
Het was de eerste keer dat de merries samen op de trailer stonden en samen op wedstrijd gingen maar ze hebben zich voorbeeldig gedragen.

2021

Onderling meetmoment JDA

Op 16 mei was er bij de vereniging waar ik lesgeef, paardensportvereniging Jeanne d’Arc, een onderling meetmoment waar iedereen heel goed gepresteerd heeft!
– Anouska met haar Ian super punten in de B! En ging met ruim 4 winstpunten naar huis in haar pas derde officiële wedstrijd
– Roos met haar Jigea in hun tweede L2 wedstrijd ook 4 winstpunten
– Iris met haar stoere Jack 2 ruime winstpunten in de B!
– Marit met haar Adara ook 2 ruime winstpunten in de B!
– Nicky met haar grote Burberry één B proef gestart met 2 dikke winstpunten!
– En last but not least Lente met haar stoere Llandudno 3 dikke winstpunten in de B
Helaas zaten Janne, Yvonne en Nadja er net naast maar toch nette punten!

2021

Graziozo Finale

Nadat de finale de eerste keer verplaatst moest worden vanwege COVID-19 vond deze uiteindelijk plaats op 11 oktober op Hippisch Centrum La Grande in Beuningen.
Tijdens de finale moest je een eigen proef rijden met daarin de verplichte onderdelen uit de kür op muziek van jouw niveau en deze werd beoordeeld door Robin van Lierop. Zigeuner stond er fijn aan na zo’n lange tijd niet van huis weggeweest te zijn en liep zijn proef netjes door. We hadden alleen een fout in onze wissels om de drie en de pirouette rechts, deze drukten onze score helaas maar alsnog heel blij met 68,88%.

2020

Regiokampioenschappen

Helaas gaat dit jaar vanwege de COVID-19 alles anders wat wedstrijden betreft maar toch had regio Zuid-Holland toch de regiokampioenschappen uitgeschreven, altijd een mooie en leuke wedstrijd om aan mee te doen. Dit jaar waren er geen selecties maar een vrije inschrijving. Latina en ik deden mee aan de voorronde in het L2 op zaterdag 26 september. Ze was vrij gespannen in zo’n entourage maar gedroeg zich, op een klein vreugdesprongetje in de proef, keurig maar het was nog te groen voor een hoge score. Toch waren we door naar de finale op zondag.
Deze tweede dag was ze al een stuk meer op haar gemak maar het had erg hard geregend en we gingen dus al slingerend om de plassen heen de proef door. Weer geen hele hoge score maar wel een hele ervaring rijker.

2020

Sloos bokaal, manege Xenophon

Op 6 september heb ik met Latinamunde meegedaan aan de Sloos bokaal bij manege Xenophon. Met een score van 188 en 192 behaalden we een eerste en een tweede plaats en daarmee waren we de winnaars van de klasse L2. Alle winnaars kwamen aan het einde van de dag terug om de overall kampioen van de dag bekend te maken. Latina en ik werden een mooie 7e van de gehele dag.

2020

Wedstrijd de Bliss

Op 26 juli hebben Latinamunde en ik haar wedstrijddebuut gereden bij stal De Bliss. Met super mooie scores van 204,5 en 213 mochten we twee oranje linten mee naar huis nemen.

2020

Graziozo Cup

Op 22 februari deed ik samen met Zigeuner mee aan de voorrondes van de Graziozo Cup. Tijdens deze voorronde werd iedereen die meedeed beoordeeld op zijn rijvaardigheid en coachbaarheid door Geert-Jan Raateland. Wij kregen een mooie score van 8,5 en waren daarmee geselecteerd voor de finale.