serenavergunst.nl

Diensten

Instructie

Heb je het gevoel dat er iets aan je rijtechnische kennis ontbreekt, loop je tegen problemen aan of wil je gewoon jezelf en je paard verbeteren? Vaak kan dat probleem opgelost worden door een instructeur die er met een frisse blik naar kijkt.
Ik doe niets liever dan het beste uit een combinatie zoals jij en je paard halen. Of je nu traint voor wedstrijden of gewoon zo goed mogelijk wilt paardrijden.
Met mijn achtergrond in het rijden van diverse jonge paarden tot en met Lichte Tour niveau, begrijp ik hoe lastig het kan zijn om het juiste knopje op het juiste moment te vinden.

Ik ben gediplomeerd KNHS instructrice en daarnaast school ik mijzelf regelmatig bij en ben ik zeer geïnteresseerd in het anatomisch correct bewegen van een paard en kies ik liever voor de langere paardvriendelijke weg dan te forceren. De nadruk ligt op een goede basis waarbij het paard los door zijn lijf beweegt, recht is en snel aan de hulpen staat.
Ben je dus op zoek naar les om op een correcte manier te leren paardrijden neem dan gerust contact met mij op.

Bitfit Consulting

Omdat aanleuningsproblemen vele oorzaken kunnen hebben en een bit en hoofdstel hierin een cruciale rol spelen heb ik de opleiding tot bitfitter aan de ICPBC (International College for Professional Bitfit Consultants) succesvol afgerond in 2021. Dit om mij nog meer in de diverse aanleuningsproblemen en de anatomie & biomechanica van het paard te verdiepen. Je kunt dus ook bij mij terecht voor een bitfit consult en een correct passend hoofdstel. Dit om jullie te helpen om een nog fijnere afstemming tussen jou en je paard te krijgen.
Tijdens een bitfit consult onderzoek ik eerst het hoofd en hals van het paard. Dit om eventuele problemen te constateren die al dan niet hun oorzaak vinden in het bit of hoofdstel. Na dit eerste onderzoek bekijk ik jullie huidige optoming en hier laat ik jullie ook eerst mee rijden. Zo krijg ik een beeld van de huidige situatie en kan ik vanuit daar met andere bitten en eventuele aanpassingen aan het hoofdstel, proberen jullie afstemming en aanleuning zo fijn mogelijk te krijgen.